Skip to main content

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo'n 3500 jaar oud is. Op een holistische wijze (lichaam, geest en de omgeving zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar) wordt er gekeken naar gezondheid. Wanneer de energie tussen lichaam, geest en de omgeving onderling uit balans raakt, kan er een tekort ontstaan of een blokkade ontwikkelen.

Bij acupunctuur wordt d.m.v. dunne, steriele naaldjes de energie beïnvloed. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken om zo de balans weer te herstellen.

Je lichaam bevat meridianen (energiebanen) waarop zich acupunctuurpunten bevinden. Deze punten worden aangeprikt tijdens een behandeling. Eventueel wordt de behandeling aangevuld met extra ondersteuning van cups, moxa of guasha.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Nadat er vragen zijn gesteld, de pols is gevoeld en de tong is bekeken, neem je plaats op de behandeltafel. Om de naalden op de juiste plek te kunnen zetten, is het soms nodig om wat kleding uit te doen. Ik bedek je dan met handdoeken. De naalden blijven na het plaatsen een tijdje zitten, zodat zij hun werk kunnen doen.

Buttons SM vrouwenklachten

Buttons SM kinderwens

Buttons SM oncologie